Vibrationsträning

 

Vibrationsträning

Träning med vibrationer är ingen nyhet utan användes redan på 60-talet av ryska astronauter på grund av tyngdlösheten i rymden. Man har i rymden inte möjlighet att lyfta vikter och behövde en träningsteknik eftersom skelett och muskler annars inte kan stimuleras.

 

Tekniken blev känd bland idrottsutövare när den östtyske professorn W. Biermann testade tekniken på atleter. På 70-talet användes vibrations-träning flitigt bland östtyska idrottsutövare och på 80-talet publicerades den första vetenskapliga artikeln om vibrationsträning av en professor från Israel.

 

Vem kan träna vibrationsträning?

Alla kan i princip träna vibrationsträning och det är allt ifrån rehab till elitidrottare som tränar med vibrationer.

Så fungerar träningen

 

Som man hör från namnet så innebär vibrationsträning att kroppen utsätts för vibrationer som ger upphov till kontraktioner i musklerna. Vibrationsträningen kan variera från isolerande vibrationer till helkropps-vibrationer genom att stå på en vibrationsplatta. Den stretchande reflexen i musklerna skapas genom att plattan vibrerar upp- och ner, i sid-leds och fram- och tillbaka.

 

Effektiv styrketräning där du får med alla muskler som normalt inte får vara med när man tränar. 10-kort 570:- Introduktion ingår.

 

 

©Enebackens Kraftkälla 0340-47298 & 0705606305  

Enebacken, Nackhälle 22 vanja.enebacken@gmail.com

432 77 Tvååker