Yoga

 

Yoga

Vi anordnar kurser i yoga, allt från endags till kvällkurser som löper över ett flertal tillfällen. Yoga kan även vara ett såväl fysiskt och psykiskt som spännande och avkopplande moment i en annan kurs, en planeringsdag eller en konferens. 

 

Ibland vill även kompisgänget som tänkt sig bada i svårt mini-spa och äta en bit matvarva nermed ett yogapass efter veckans mödor.

 

Vad är yoga? Så här säger bland andra yoga instruktör Ulrika Ljung på Friskis & Svettis hemsida:

 

"Yoga är en lugnare träningsform för kropp, sinne och själ. I yoga tränas rörlighet, balans, styrka och andning. Målet är att uppnå fysiskt och mentalt välbefinnande.

 

Yoga kan bygga på den klassiska yogans grunder, men inte kopplad till någon specifik inriktning. Detta är en lugn och meditativ form av yoga, där fokus och koncentration riktas inåt. Man förmedlar en harmonisk och positiv upplevelse där prestationskraven uteblir och stillhet och närvaro infinner sig. Enkla, säkra övningar med fokus på andning, rörlighet, balans och styrka. Övningar som i ett lugnt tempo leder fram till förbättrad koncentration, ökad medvetenhet och inre ro.

 

Du blir starkare och rörligare. Yoga balanserar hela det fysiska systemet, lindrar stress, motverkar spänningar i kroppen tex rygg, nacke, axlar. Det sänker blodtrycket, stimulerar och balanserar matsmältningen, stärker nervsystemet, förbättrar sömnen samt gör dig lugnare och mer harmonisk.

 

Yoga kommer från Indien och är cirka 5000 år gammalt. Idag finns det i hela världen. Träningsformen kommer ursprungligen från tankesystem från Indien och om man vill kan man naturligtvis fördjupa sig i filosofin bakom yoga, men alla kan oavsett religion och kulturell bakgrund använda sig av yoga för att nå ökat välbefinnande.

 

Man använder mjuka kläder så att du kan röra dig fritt i olika positioner. Det är skönt att ha med en varm tröja eller filt till avslappningen.

 

Du behöver inte vara smidig eller vig för att utöva, eftersom alla utgår från sin egen nivå. Däremot kommer du märka ganska snart att träningen gör dig smidigare och mer rörlig. Yoga kan alla träna oavsett ålder, gammal som ung."

 

 

Välkommen med Din förfrågan till 0340/472 98, 070/560 63 05 eller till vanjaa@tele2.se

©Enebackens Kraftkälla 0340-47298 & 0705606305  

Enebacken, Nackhälle 22 vanja.enebacken@gmail.com

432 77 Tvååker