Mindfulness

 

Föreläsningsserie

Med göteborgsakupunktören Boris Dragin på Enebackens Kraftkälla

 

Fler och fler intresserar sig för hälsofrågor, bl.a. för att den offentliga vården går på knä. Och budskap som kommer från olika håll kan vara rakt motsatta. Den främsta meningen med den här föreläsningsserien är att presentera sådant som inte är allmänt känt och hjälpa deltagarna att orientera sig.

 

Var börjar man nysta om man vill ta tag i saken själv och lära sig om hälsa och bot? Här kan du både höra vad den alternativa och komplementära medicinen sager om saken, vad det grundar sig på, få tips om var du ska söka vidare efter svar, vad du ska köpa, och en del annat.

 

Boris Dragin är diplomerad, auktoriserad och kvalitetssäkrad akupunktör. Mottagningen, Boris’ Klinik har i Boris regi drivits sedan 1980. Här utövas individ-anpassad traditionell kinesisk akupunktur, med WHO erkänd utbildning i kinesisk medicin i botten.

 

Akupunktur är en terapiform som i decennier har varit erkänd av WHO. 1982 offentliggjorde WHO att akupunktur kunde bota över 300 olika sjukdomar - effektivt, säkert och ekonomiskt. Nervskador, gula fläcken, bältros, inkontinens, mag-tarmbesvär, klimakterie-besvär, operationssmärtor, håravfall, circulationsstör-ningar, allergier, olika förlamningar, etc. är bara några sjukdomar och besvär som med fördel kan behandlas med akupunktur.

 

Utöver akupunkturen har Boris även intresserat sig för bl.a. näringslära och tillämpar effektiva avgiftningsmetoder och kostterapi.

 

Med den kunskapen Boris har vill han hjälpa intresserade att med naturliga medel hitta tillbaka till sin hälsa. Den enskilda individen kan faktiskt göra en hel del.

 

Boris kommer till Enebackens Kraftkälla och ger en upplysande och inspirerande kurs och föreläsningsserie om olika hälsofrågor och olika hälsoproblem, enligt listan nedan.

10. Okt:  Hormonrubbningar

 

Man kan numera läsa sig till en hel del om hormonrubbningar som härjar bland både gamla och unga. Men ordentliga utredningar och säkra diagnoser är inget självklart. Istället söker en del av de drabbade efter information och hjälp på annat håll än på Vårdcentralen. En del säger: Ta östrogen, andra varnar för det, en del knaprar på Levaxin, andra blir besvikna och söker naturmedel. Hur ska man göra? Kan man lita på P-piler eller stämmer det att de är farliga?

 

24. Okt: Syra/basbalansen, urkalkning

 

Frågar man sin läkare om syra-basbalansen får man inte mycket information. Trots att det var en svensk pionjär, Dr. Berg som redan på 1930-talet insåg hur viktig den hälsofaktorn var har syra-bas aspekten ännu inte anammats av den offentliga vården. Socialstyrelsen väljer att inte tro på den teorin, och då får inte läkare befatta sig med det. Vad är då syra-bas balansen? Kan man ta på det? Hur kan man praktiskt tillämpa den kunskapen? –Obligatorisk frågestund. En del infomaterial kommer att delas ut till deltagarna.

 

7. Nov: Hjärt-, kärlproblematik ur ett naturmedicinskt perspektiv

 

Hjärt-kärlhälsan är bland det viktigaste vi har att tänka på. C:a vartannat dödsfall sker just p.g.a. hjärt-kärlproblem (hjärnblödning, sprängd kroppspulsåder, propp i något kärl, etc. Vad kan man göra där? Jo, man kan faktiskt göra en hel del. Men man måste börja med att informera sig. Och det är inte så svårt som man gärna tror.

 

28. Nov: Kosten och tillsatser i maten

 

Det finns ett klart samband mellan industrimatens framfart och förekomsten av kroniska sjukdomar. Slump? Man måste ta en närmare titt för att förstå eftersom det är helt klart att vi betalar även med vår hälsa då vi köper Aspartaminnehållande drycker och livsmedel, eller röd livsmedelsfärg, eller gul färg, etc. Varför blandar industrin så många olika giftiga ämnen i vår mat? Vem tjänar på det? Vad är matens främsta uppgift?

 

12. Dec: Kosttillskott och naturmedel

 

Fler och fler har blivit medvetna om att den maten vi äter, den som borde tillgodose vårt behov av näring är rätt så urhålkad på näring. Och ändå hör man mantrat från Livsmedelsverket och Socialstyrelsen att: Äter du normal husmanskost får du i dig all näring du behöver. Ha! Läser inte våra myndigheter tidningar? Det har de senaste tjugo åren kommit ett flertal varningsrapporter om detta: Våra livsmedel är väldigt fattiga på näring. Om det stämmer, hur ska jag då få i mig den nödvändiga näringen? NU blir frågan om kosttillskotten plötsligt väldigt relevant. Är det onödigt att ta kosttillskott (som Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och Aftonbladet m.fl. säger) eller är det helt nödvändigt (så som en del oberoende forskare säger)? Boris kastar lite ljus över problemet.

 

Tider: 19.00-21.00 c:a, om inget annat anges.

Anmälan om deltagande till info@enebackenskraftkalla.se

 

 

 

 

©Enebackens Kraftkälla 0340-47298 & 0705606305  

Enebacken, Nackhälle 22 vanja.enebacken@gmail.com

432 77 Tvååker

 

 

 

Kursavgift:  200:-/föreläsning